Grilovaná kachní prsa s bramborákem
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Brambory |
500 g |
Česnek |
7 stroužek |
Kachní prsa |
800 g |
Majoránka |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuk rostlinný |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory důkladně omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kachní prsa naporcujeme na 4 plátky.
- Nejprve v misce smícháme ocet, med a trochu prolisovaného česneku, dochutíme solí a pepřem. Plátky masa na několika místech nařízneme ostrým nožem, potřeme připravenou směsí a dáme odležet.
- Připravíme bramboráky. Z nastrouhaných brambor slijeme přebytečnou vodu, přidáme rozšlehané vajíčko a zbytek česneku a smícháme. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem, zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme tuk a máslo a smažíme bramboráky, každý asi 4 minuty po každé straně.
- Gril rozehřejeme na vyšší teplotu a na něm pečeme maso po každé straně 3 až 4 minuty, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrka. Upečené řízky zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout. Potom je nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na upečené bramboráky. Před podáváním posypeme jemně nasekaným bylinkami.