Grilovaná kachní prsa s bramborákem

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Brambory 500 g
Česnek 7 stroužek
Kachní prsa 800 g
Majoránka 1 hrst
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Med včelí 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 hrst
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 10 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory důkladně omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kachní prsa naporcujeme na 4 plátky.
  2. Nejprve v misce smícháme ocet, med a trochu prolisovaného česneku, dochutíme solí a pepřem. Plátky masa na několika místech nařízneme ostrým nožem, potřeme připravenou směsí a dáme odležet.
  3. Připravíme bramboráky. Z nastrouhaných brambor slijeme přebytečnou vodu, přidáme rozšlehané vajíčko a zbytek česneku a smícháme. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem, zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme tuk a máslo a smažíme bramboráky, každý asi 4 minuty po každé straně.
  4. Gril rozehřejeme na vyšší teplotu a na něm pečeme maso po každé straně 3 až 4 minuty, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrka. Upečené řízky zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout. Potom je nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na upečené bramboráky. Před podáváním posypeme jemně nasekaným bylinkami.