Parma ve vinném listu
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Citrony |
1 ks |
Kopr čerstvý |
50 g |
Parma |
1200 g |
Vinné listy |
8 ks |
Cibulka jarní |
10 g |
Citronová šťáva |
100 g |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
9 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1.2 dl |
Sůl |
4 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V keramické míse smícháme nasekaný kopr, sůl, pepř, olej, citronovou šťávu, jarní cibulku a hořčici. Po obou stranách ryb uděláme hluboké zářezy, do kterých vzniklou omáčku hustě vetřeme. Rozetřeme ji také dovnitř vykuchané ryby a vložíme bobkový list a hrst kopru.
- Vinné listy rozložíme tak, aby se vždy dva překrývaly, na ně položíme rybu, pevně svineme a omotáme nití. Grilujeme za občasného otočení 15 minut, podáváme rozbalené a ozdobené plátky citronu.