Parma ve vinném listu

Ingredience


Bobkový list 4 ks
Citrony 1 ks
Kopr čerstvý 50 g
Parma 1200 g
Vinné listy 8 ks
Cibulka jarní 10 g
Citronová šťáva 100 g
Hořčice 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 9 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1.2 dl
Sůl 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V keramické míse smícháme nasekaný kopr, sůl, pepř, olej, citronovou šťávu, jarní cibulku a hořčici. Po obou stranách ryb uděláme hluboké zářezy, do kterých vzniklou omáčku hustě vetřeme. Rozetřeme ji také dovnitř vykuchané ryby a vložíme bobkový list a hrst kopru.
  2. Vinné listy rozložíme tak, aby se vždy dva překrývaly, na ně položíme rybu, pevně svineme a omotáme nití. Grilujeme za občasného otočení 15 minut, podáváme rozbalené a ozdobené plátky citronu.