Jehněčí s rýží a mandlemi
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Jehněčí plec |
500 g |
Mandle |
60 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozinky tmavé |
125 g |
Rýže dušená |
220 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
750 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky.
- Na velké pánvi rozehřejeme olivový a rostlinný olej, na něm dozlatova osmahneme čtvrtky cibulí. Ty pak z pánve vyjmeme do misky a dáme stranou.
- Do pánve nyní dáme maso a opékáme ho 4 až 5 minut, dokud nemá zlatavou barvu. I maso po opečení vyjmeme a dáme k cibuli.
- Propláchnutou, odkapanou suchou rýži dáme do pánve a za stálého míchání 5 minut opékáme. Pak pomalu přilijeme horký vývar, přisypeme podle chuti tymián, oregano, sůl a pepř. Snížíme teplotu, pánev přikryjeme poklicí a velmi zvolna vaříme přibližně 20 minut, dokud rýže vývar téměř nevsákne. Pak do pánve vrátíme maso s cibulí, promícháme a přikryté vaříme dalších 5 minut.
- Na malé pánvi na sucho rychle opražíme mandle a rozinky, kterými jednotlivé porce masa s rýží posypeme.