Jehněčí s rýží a mandlemi

Ingredience


Cibule 3 ks
Jehněčí plec 500 g
Mandle 60 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozinky tmavé 125 g
Rýže dušená 220 g
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky.
  2. Na velké pánvi rozehřejeme olivový a rostlinný olej, na něm dozlatova osmahneme čtvrtky cibulí. Ty pak z pánve vyjmeme do misky a dáme stranou.
  3. Do pánve nyní dáme maso a opékáme ho 4 až 5 minut, dokud nemá zlatavou barvu. I maso po opečení vyjmeme a dáme k cibuli.
  4. Propláchnutou, odkapanou suchou rýži dáme do pánve a za stálého míchání 5 minut opékáme. Pak pomalu přilijeme horký vývar, přisypeme podle chuti tymián, oregano, sůl a pepř. Snížíme teplotu, pánev přikryjeme poklicí a velmi zvolna vaříme přibližně 20 minut, dokud rýže vývar téměř nevsákne. Pak do pánve vrátíme maso s cibulí, promícháme a přikryté vaříme dalších 5 minut.
  5. Na malé pánvi na sucho rychle opražíme mandle a rozinky, kterými jednotlivé porce masa s rýží posypeme.