Ovocná studená polévka

Ingredience


Broskve 300 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 40 g
Meruňky 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Švestky 300 g
Višně 200 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Višně, meruňky, broskve, švestky umyjeme, nakrájíme na malé kousky, ovoce položíme do hrnce, vysypeme vanilkový cukr, sůl, zalijeme studenou vodou, postavíme hrnec na sporák a na středním plamínku vaříme 30 minut.
  2. Uvařené ovoce propasírujeme přes síto, polévku zahustíme hladkou moukou smíchanou se studenou vodou, podle potřeby ještě můžeme dosolit, dochutíme cukrem, polévku přivedeme k varu, odstavíme a necháme ji vychladnout.
  3. Vychlazenou polévku porcujeme na hluboké talíře a podáváme.