Rajčatová polévka s tuňákem

Ingredience


Bazalka 15 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole 400 g
Klobása Chorizo 100 g
Oříšky piniové 50 g
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Feta 100 g
Tuňák v oleji 200 g
Vývar drůbeží 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpálený gril vyskládáme na čtvrtiny rozkrojenou cibuli, rajčata, plátky papriky a neoloupané stroužky česneku. Zeleninu grilujeme cca 8 minut, dokud nezačne jemně černat. Poté ji oloupeme.
  2. Zeleninu následně nakrájíme na několik kousků, dáme do robota, přidáme fazole z konzervy a rozmixujeme do hladka. Směs dáme do hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.
  3. Tuňáka z konzervy v misce rozmačkáme vidličkou. Přidáme chorizo s tuňákem do hrnce a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme cca 5 minut, poté přidáme nasekanou bazalku a rozdrobený feta sýr spolu s oříšky.