Rajčatová polévka s tuňákem
Ingredience
Bazalka |
15 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole |
400 g |
Klobása Chorizo |
100 g |
Oříšky piniové |
50 g |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Feta |
100 g |
Tuňák v oleji |
200 g |
Vývar drůbeží |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpálený gril vyskládáme na čtvrtiny rozkrojenou cibuli, rajčata, plátky papriky a neoloupané stroužky česneku. Zeleninu grilujeme cca 8 minut, dokud nezačne jemně černat. Poté ji oloupeme.
- Zeleninu následně nakrájíme na několik kousků, dáme do robota, přidáme fazole z konzervy a rozmixujeme do hladka. Směs dáme do hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.
- Tuňáka z konzervy v misce rozmačkáme vidličkou. Přidáme chorizo s tuňákem do hrnce a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme cca 5 minut, poté přidáme nasekanou bazalku a rozdrobený feta sýr spolu s oříšky.