Vínová polévka z červené řepy

Ingredience


Brambory 100 g
Červená řepa 200 g
Cukr skořicový 2 kávová lžička
Med včelí 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pomerančová kůra 2 plátek
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 0.7 dl
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci se 2 l vody uvaříme doměkka, scedíme je, půlku brambor rozšťoucháme na kaši a druhou půlku necháme v kostkách.
  2. Do hrnce vylijeme víno, přidáme skořicový cukr, ořezanou a na plátky nakrájenou pomerančovou kůru, med, sůl a všechny suroviny svaříme. Do svařeného vína vložíme na tenké plátky nakrájenou červenou řepu, přidáme připravené brambory, dobře zamícháme, zalijeme 1 l vody a povaříme do změknutí řepy.
  3. Uvařenou polévku odstavíme, porcujeme na hluboké talíře a podáváme.