Vínová polévka z červené řepy
Ingredience
Brambory |
100 g |
Červená řepa |
200 g |
Cukr skořicový |
2 kávová lžička |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pomerančová kůra |
2 plátek |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
0.7 dl |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci se 2 l vody uvaříme doměkka, scedíme je, půlku brambor rozšťoucháme na kaši a druhou půlku necháme v kostkách.
- Do hrnce vylijeme víno, přidáme skořicový cukr, ořezanou a na plátky nakrájenou pomerančovou kůru, med, sůl a všechny suroviny svaříme. Do svařeného vína vložíme na tenké plátky nakrájenou červenou řepu, přidáme připravené brambory, dobře zamícháme, zalijeme 1 l vody a povaříme do změknutí řepy.
- Uvařenou polévku odstavíme, porcujeme na hluboké talíře a podáváme.