Jehněčí závitky se zeleninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hořčice gurmánská 15 g
Jehněčí kýta 240 g
Olej olivový 10 g
Pepř černý mletý 2 g
Rajčata 80 g
Sůl 6 g
Voda pitná 2 dl
Zelí hlávkové bílé 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávkové zelí nakrájíme na slabé proužky, rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
  2. Plátky z jehněčí kýty naklepeme, potřeme pikantní hořčicí, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a zprudka osmažíme ze všech stran v pánvi na oleji. Přisypeme rajčata, zelí, podlijeme vodou, a dusíme zvolna doměkka.
  3. Závitky upravíme na talíře a doplníme dušenou zeleninou.