Jehněčí závitky se zeleninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice gurmánská |
15 g |
Jehněčí kýta |
240 g |
Olej olivový |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rajčata |
80 g |
Sůl |
6 g |
Voda pitná |
2 dl |
Zelí hlávkové bílé |
60 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Hlávkové zelí nakrájíme na slabé proužky, rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
- Plátky z jehněčí kýty naklepeme, potřeme pikantní hořčicí, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a zprudka osmažíme ze všech stran v pánvi na oleji. Přisypeme rajčata, zelí, podlijeme vodou, a dusíme zvolna doměkka.
- Závitky upravíme na talíře a doplníme dušenou zeleninou.