Špenátové kuřecí kapsy s houbami
Ingredience
Houby černé |
50 g |
Kuřecí prsa |
300 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Listový špenát spaříme vroucí vodou a ochutíme částí smetany, solí a pepřem.
- Omytá kuřecí prsíčka osušíme a nakrojíme do nich kapsy, které naplníme připraveným špenátem. Okraje upevníme párátky.
- Naplněné kapsy zvolna opékáme na pánvi na oleji po všech stranách.
- Houby shitake nakrájíme nadrobno a opečeme na olivovém oleji doměkka. Zalijeme zbylou smetanou, osolíme a opepříme.
- Kapsy upravíme na talíře a podáváme s houbovou omáčkou.