Špenátové kuřecí kapsy s houbami

Ingredience


Houby černé 50 g
Kuřecí prsa 300 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listový špenát spaříme vroucí vodou a ochutíme částí smetany, solí a pepřem.
  2. Omytá kuřecí prsíčka osušíme a nakrojíme do nich kapsy, které naplníme připraveným špenátem. Okraje upevníme párátky.
  3. Naplněné kapsy zvolna opékáme na pánvi na oleji po všech stranách.
  4. Houby shitake nakrájíme nadrobno a opečeme na olivovém oleji doměkka. Zalijeme zbylou smetanou, osolíme a opepříme.
  5. Kapsy upravíme na talíře a podáváme s houbovou omáčkou.