Hovězí maso dušené se šunkou

Ingredience


Anglická slanina 10 g
Cibule 40 g
Hovězí maso zadní 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej olivový 10 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 6 g
Šunka drůbeží 30 g
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dva plátky zadního hovězího masa silně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Anglickou slaninu, cibuli a drůbeží šunku nakrájíme nadrobno.
  2. V kastrůlku rozpálíme olej, přiložíme plátky masa, zprudka je osmahneme z obou stran, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme doměkka. Mezitím v pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, šunku, orestujeme a odstavíme.
  3. Plátky masa upravíme na talíře a posypeme cibulí a šunkou na slanině.