Hovězí maso dušené se šunkou
Ingredience
Anglická slanina |
10 g |
Cibule |
40 g |
Hovězí maso zadní |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej olivový |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
6 g |
Šunka drůbeží |
30 g |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Dva plátky zadního hovězího masa silně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Anglickou slaninu, cibuli a drůbeží šunku nakrájíme nadrobno.
- V kastrůlku rozpálíme olej, přiložíme plátky masa, zprudka je osmahneme z obou stran, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme doměkka. Mezitím v pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, šunku, orestujeme a odstavíme.
- Plátky masa upravíme na talíře a posypeme cibulí a šunkou na slanině.