Plněná kachní prsa

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Kachní prsa 600 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rohlíky bílé 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 100 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
  2. Omytá, vykostěná kachní prsa naporcujeme, nařízneme a naplníme připravenou směsí. Sepneme špejlemi a zprudka opečeme na teflonové pánvi.
  3. Opečené maso zabalíme do plátků slaniny, urovnáme do pekáče a dopečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
  4. Vhodnou přílohou jsou kukuřičné lívance.