Plněná kachní prsa
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Kachní prsa |
600 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
- Omytá, vykostěná kachní prsa naporcujeme, nařízneme a naplníme připravenou směsí. Sepneme špejlemi a zprudka opečeme na teflonové pánvi.
- Opečené maso zabalíme do plátků slaniny, urovnáme do pekáče a dopečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
- Vhodnou přílohou jsou kukuřičné lívance.