Roštěnky dušené s cibulí

Ingredience


Cibule 40 g
Hořčice gurmánská 10 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej olivový 10 g
Pepř černý mletý 2 g
Slanina vepřová 10 g
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dva plátky roštěnek po okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. V kastrůlku rozpálíme olej, přiložíme roštěnky a zrudka osmažíme z obou stran. Roštěnky vyndáme, do výpeku nasypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli, orestujeme, vrátíme roštěnky, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  2. Plátky masa upravíme na talíře, potřeme hořčicí a doplníme vydušenou šťávou z kastrůlku.