Roštěnky dušené s cibulí
Ingredience
Cibule |
40 g |
Hořčice gurmánská |
10 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej olivový |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Slanina vepřová |
10 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Dva plátky roštěnek po okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. V kastrůlku rozpálíme olej, přiložíme roštěnky a zrudka osmažíme z obou stran. Roštěnky vyndáme, do výpeku nasypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli, orestujeme, vrátíme roštěnky, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- Plátky masa upravíme na talíře, potřeme hořčicí a doplníme vydušenou šťávou z kastrůlku.