Těstoviny s vejci a sýrem

Těstoviny s vejci a sýrem - obrázek

Ingredience


Máslo čerstvé 100 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 80 g
Těstoviny čtyřvaječné 400 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody s trochou oleje, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. V kastrole rozehřejeme máslo, vsypeme uvařené těstoviny, zamícháme a vlijeme rozšlehaná vejce. Mícháme, až vejce ztuhnou a nakonec pokrm podle chuti osolíme.
  3. Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.
  4. Můžeme doplnit zeleninovým salátem.