Těstoviny s vejci a sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
80 g |
Těstoviny čtyřvaječné |
400 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody s trochou oleje, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- V kastrole rozehřejeme máslo, vsypeme uvařené těstoviny, zamícháme a vlijeme rozšlehaná vejce. Mícháme, až vejce ztuhnou a nakonec pokrm podle chuti osolíme.
- Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.
- Můžeme doplnit zeleninovým salátem.