Knedlíčky z brambor s macesem
Ingredience
Brambory |
1.5 kg |
Česnek |
3 stroužek |
Maces - nekvašený chléb |
100 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do misky, přidáme oloupaný a nastrouhaný česnek, přisypeme mouku a mouku z macesu (maces rozemeleme), rozklepneme vejce, přidáme majoránku, podle vlastní chuti osolíme a opepříme. Vše dobře zamícháme a vypracujeme tuhé těsto.
- Rukama vytvarujeme malé kuličku, které vkládáme do hrnce s vroucí a osolenou vodou, kde je vaříme přibližně 20 minut.
- Uvařené knedlíčky děrovanou vařečkou vybíráme z vody.