Knedlíčky z brambor s macesem

Ingredience


Brambory 1.5 kg
Česnek 3 stroužek
Maces - nekvašený chléb 100 g
Majoránka 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do misky, přidáme oloupaný a nastrouhaný česnek, přisypeme mouku a mouku z macesu (maces rozemeleme), rozklepneme vejce, přidáme majoránku, podle vlastní chuti osolíme a opepříme. Vše dobře zamícháme a vypracujeme tuhé těsto.
  2. Rukama vytvarujeme malé kuličku, které vkládáme do hrnce s vroucí a osolenou vodou, kde je vaříme přibližně 20 minut.
  3. Uvařené knedlíčky děrovanou vařečkou vybíráme z vody.