Nejlepší zapečené žampiony
Ingredience
Anglická slanina |
10 plátek |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
150 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
15 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Vydlabeme lžičkou žampiony a nožičky nakrájíme na malé kousky. Nakrájenou šunku osmažíme na tuku, přidáme pórek.
- Vydlabanou hmotu a nakrájené nožičky osolíme, opepříme a podusíme.
- Zapékací mísu vyložíme slaninou a na ni dáme klobouky žampionů, které naplníme směsí a posypeme strouhaným sýrem.
- Navrch dáme plátky slaniny a pečeme při 180 stupních 30 minut.