Jehněčí s rajčaty a bramborem
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Celer - nať |
1 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí kotlety |
800 g |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Libeček |
0.5 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
1 dl |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí maso z kotlety bez kosti a tuku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Oloupané cibule s česnekem drobně pokrájíme. Oloupeme brambory (nejlépe červené, které se hned nerozvaří). Omyté pokrájíme na čtvrtky.
- Omytá rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Petrželku s celerovou natí a libečkem omyjeme a drobně pokrájíme.
- V hrnci rozehřejeme olej s vepřovým sádlem a maso osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme ho zvolna asi 8–10 minut. Pak maso osolíme (1 lžičku), posypeme čerstvě pomletým pepřem, přidáme cibuli s česnekem a smažíme do doby, až cibule zesklovatí. Pak přimícháme rajčata, rozmačkáme je trošku, přidáme brambory, sůl (1 lžičku), kmín, vývar, vše promícháme a dusíme do změknutí masa asi 35–40 minut. Občas směs promícháme. 10 minut před koncem dušení přimícháme bylinky.
- Hotový pokrm podle chuti dosolíme, opepříme a hned servírujeme.