Táborská roštěná

Ingredience


Česnek 60 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 400 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 15 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájené roštěnky naklepeme, nařízneme po okrajích blány, osolíme a opepříme.
  2. Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky a necháme osmahnout dorůžova na mírně rozehřáté slanině, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Zalijeme trochou vývaru.
  3. Na pánvi v rozpáleném sádle prudce opečeme roštěnky. Dáme je dusit na slaninu s česnekem.
  4. Po změknutí je vyndáme a necháme šťávu vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře provaříme.
  5. Procezenou šťávu necháme přejít varem a pak do ní vložíme roštěnky.
  6. Podáváme se šumavským knedlíkem či vařeným bramborem.