Táborská roštěná
Ingredience
Česnek |
60 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
400 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
15 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájené roštěnky naklepeme, nařízneme po okrajích blány, osolíme a opepříme.
- Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky a necháme osmahnout dorůžova na mírně rozehřáté slanině, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Zalijeme trochou vývaru.
- Na pánvi v rozpáleném sádle prudce opečeme roštěnky. Dáme je dusit na slaninu s česnekem.
- Po změknutí je vyndáme a necháme šťávu vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře provaříme.
- Procezenou šťávu necháme přejít varem a pak do ní vložíme roštěnky.
- Podáváme se šumavským knedlíkem či vařeným bramborem.