Vepřový závitek plněný kysaným zelím
Ingredience
Cibule |
40 g |
Olej olivový |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
6 g |
Šunka drůbeží |
40 g |
Vepřová kýta |
200 g |
Voda pitná |
1 dl |
Zelí kysané |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme slabý plátek drůbeží šunky, vrstvu okapaného kysaného zelí, stočíme do závitků a zajistíme párátky.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vsypeme do pánve s rozehřátým olejem a necháme zesklovatět. Vložíme oba závitky a ze všech stran orestujeme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, podlijeme troškou vody, dáme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny. Podle potřeby podléváme vodou.
- Závitky rozdělíme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou.