Vepřový závitek plněný kysaným zelím

Vepřový závitek plněný kysaným zelím - obrázek

Ingredience


Cibule 40 g
Olej olivový 10 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 6 g
Šunka drůbeží 40 g
Vepřová kýta 200 g
Voda pitná 1 dl
Zelí kysané 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme slabý plátek drůbeží šunky, vrstvu okapaného kysaného zelí, stočíme do závitků a zajistíme párátky.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vsypeme do pánve s rozehřátým olejem a necháme zesklovatět. Vložíme oba závitky a ze všech stran orestujeme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, podlijeme troškou vody, dáme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny. Podle potřeby podléváme vodou.
  3. Závitky rozdělíme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou.