Trhané pórkové noky
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo nakrájíme na malé kousky a dáme ho do misky, přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, přidáme nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme. Do hrnce nalijeme vodu, dáme vařit, dřevěné kuchyňské prkénko namočíme do vroucí vody, lžící přeložíme těsto na prkénko a lžičkou vbíráme a vhazujeme malé noky vody, kde je vaříme přibližně 10 minut.
- Uvařené noky scedíme, opláchneme a necháme okapat.