Trhané pórkové noky

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo nakrájíme na malé kousky a dáme ho do misky, přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, přidáme nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme. Do hrnce nalijeme vodu, dáme vařit, dřevěné kuchyňské prkénko namočíme do vroucí vody, lžící přeložíme těsto na prkénko a lžičkou vbíráme a vhazujeme malé noky vody, kde je vaříme přibližně 10 minut.
  2. Uvařené noky scedíme, opláchneme a necháme okapat.