Pita chipsy s omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb Pita |
5 plátek |
Citronová šťáva |
80 ml |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Koření marocké |
2 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Omáčka Tahini |
80 g |
Pepř cayenský |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Dohladka rozmixujeme slitou konzervovanou cizrnu s tahini omáčkou, prolisovaným česnekem, 1 lžičkou marockého koření, citronovou šťávou, 1 lžící olivového oleje a uložíme do chladničky. Rozmixovanou směs ponecháme v chladničce do doby podávání.
- Rozpůlené pita chleby postříkáme 2 lžícemi olivového oleje a zasypeme cayenským pepřem. Nakrájíme na trojúhelníčky (chipsy) a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 5 - 10 minut.
- Na vychlazenou omáčku nakapeme 1 lžíci olivového oleje, zasypeme marockým kořením a podáváme s pita chipsy.