Pita chipsy s omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb Pita 5 plátek
Citronová šťáva 80 ml
Cizrna konzervovaná 400 g
Koření marocké 2 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Omáčka Tahini 80 g
Pepř cayenský 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dohladka rozmixujeme slitou konzervovanou cizrnu s tahini omáčkou, prolisovaným česnekem, 1 lžičkou marockého koření, citronovou šťávou, 1 lžící olivového oleje a uložíme do chladničky. Rozmixovanou směs ponecháme v chladničce do doby podávání.
  2. Rozpůlené pita chleby postříkáme 2 lžícemi olivového oleje a zasypeme cayenským pepřem. Nakrájíme na trojúhelníčky (chipsy) a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 5 - 10 minut.
  3. Na vychlazenou omáčku nakapeme 1 lžíci olivového oleje, zasypeme marockým kořením a podáváme s pita chipsy.