Kotlety s volským okem
Ingredience
Kečup ostrý |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové kotlety |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kotlety umyjeme, rozkrojíme na dvě porce, osolíme, opepříme, naklepeme, položíme je na skleněnou misku a pokapeme olejem. Misku vložíme do mikrovlnné trouby, a maso dusíme 2 minuty, poté kotlety obrátíme na druhou stranu, na každou rozklepneme celé vejce, jež uprostřed propíchneme, misku vrátíme zpátky do mikrovlnné trouby a opět dusíme 2 minuty.
- Hotové kotlety vyjmeme z trouby a servírujeme na mělké talíře.