Čočková polévka s vínem
Ingredience
Čočka jedlá |
200 g |
Klobása Dunajská |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Provensálské koření |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
50 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
250 ml |
Vývar zeleninový |
800 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Do hrnce vlijeme vývar, přidáme čočku, na kousky pokrájenou klobásu, provensálské koření a víno. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a aspoň 20 minut povaříme.
- Obsah hrnce nyní přeneseme do mixéru, vše umixujeme do hladka, vrátíme do hrnce, přidáme smetanu a ještě dvě minutky povaříme. Následně můžeme podávat.