Fazolová polévka se sýrem Halloumi
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole |
400 g |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Halloumi |
150 g |
Vývar zeleninový |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na plátky nakrájenou cibulku, celer a fenykl. Zelenina musí změknout, nikoli však zčernat.
- Do hrnce přidáme hrnce vývar, osolíme, opepříme, vlijeme smetanu a fazole z konzervy, které jsme před přidáním lezce rozmačkali vidličkou. Na závěr do polévky přidáme sýr, pokrájený na kostičky.