Fazolová polévka se sýrem Halloumi

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Fazole 400 g
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Halloumi 150 g
Vývar zeleninový 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na plátky nakrájenou cibulku, celer a fenykl. Zelenina musí změknout, nikoli však zčernat.
  2. Do hrnce přidáme hrnce vývar, osolíme, opepříme, vlijeme smetanu a fazole z konzervy, které jsme před přidáním lezce rozmačkali vidličkou. Na závěr do polévky přidáme sýr, pokrájený na kostičky.