Špenátovo-sýrový koláč

Ingredience


Cuketa 2 ks
Mrkev kořen 1 ks
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenátový protlak mražený 375 g
Sůl 1 špetka
Sýr balkánský 125 g
Sýr Čedar 60 g
Sýr smetanový tavený 45% 250 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmrazený špenát vložíme do síta, vymačkáme z něj vodu. Balkánský sýr rozdrobíme, vejce rozšleháme, mrkev omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Cukety omyjeme a strouháme. Papriku omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky.
  2. V míse smícháme balkánský a smetanový sýr, rozšlehaná vejce, nastrouhanou cuketu a mrkev, nakrájenou papriku a špenát. Podle chuti osolíme, opepříme.
  3. Směs dáme do formy, posypeme nastrouhaným Čedarem a pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Koláč bude hotový přibližně po 25 minutách, kdy by měl mít zlatavou barvu a propečenou kůrku.