Špenátovo-sýrový koláč
Ingredience
Cuketa |
2 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenátový protlak mražený |
375 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr balkánský |
125 g |
Sýr Čedar |
60 g |
Sýr smetanový tavený 45% |
250 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozmrazený špenát vložíme do síta, vymačkáme z něj vodu. Balkánský sýr rozdrobíme, vejce rozšleháme, mrkev omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Cukety omyjeme a strouháme. Papriku omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky.
- V míse smícháme balkánský a smetanový sýr, rozšlehaná vejce, nastrouhanou cuketu a mrkev, nakrájenou papriku a špenát. Podle chuti osolíme, opepříme.
- Směs dáme do formy, posypeme nastrouhaným Čedarem a pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Koláč bude hotový přibližně po 25 minutách, kdy by měl mít zlatavou barvu a propečenou kůrku.