Těstoviny s hlávkovým zelím
Ingredience
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Nudle široké |
400 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
4 l |
Zelí hlávkové bílé |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Široké nudle uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Očištěné hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a vsypeme do kastrolu na rozehřátý olej. Osolíme, opepříme, okořeníme kmínem, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- Uvařené nudle promícháme s měkkým zelím, upravíme na talíře a podáváme.