Polévka z mušlí a rokety
Ingredience
Brambory |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Mušle slávky |
500 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Roketa |
80 g |
Smetana 12% (konzumní) |
80 ml |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vodě uvaříme mušle. Olivový olej mezitím rozpálíme ve velkém hrnci a cca 10 minut podusíme pokrájenou cibuli a brambory.
- Přidáme vývar, sůl, pepř a vaříme přibližně dalších pět minut. Poté celý obsah přelijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Vrátíme do hrnce, z vody vyndáme mušle, přidáme je do polévky spolu se smetanou a nasekanými listy rokety.