Polévka z mušlí a rokety

Ingredience


Brambory 400 g
Cibule 1 ks
Mušle slávky 500 g
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Roketa 80 g
Smetana 12% (konzumní) 80 ml
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vodě uvaříme mušle. Olivový olej mezitím rozpálíme ve velkém hrnci a cca 10 minut podusíme pokrájenou cibuli a brambory.
  2. Přidáme vývar, sůl, pepř a vaříme přibližně dalších pět minut. Poté celý obsah přelijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Vrátíme do hrnce, z vody vyndáme mušle, přidáme je do polévky spolu se smetanou a nasekanými listy rokety.