Písecká hovězí pečeně

Ingredience


Cibule 100 g
Hovězí maso zadní 400 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 50 g
Sardelová pasta 20 g
Slanina vepřová 15 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Prošpikujeme hovězí maso, osolíme, opepříme a opečeme na sádle.
  2. Maso vyjmeme, na tuku osmažíme dozlatova na jemno nakrájenou cibuli, opět vložíme maso, mírně podlijeme vývarem a necháme dusit.
  3. Maso vyjmeme, když je téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk a zaprášíme moukou, orestujeme.
  4. Přidáme sardelovou pastu, vše zalijeme vývarem a necháme dobře provařit.
  5. Nakonec omáčku přecedíme, vložíme do ní maso a znovu je zvolna dusíme doměkka.