Písecká hovězí pečeně
Ingredience
Cibule |
100 g |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sardelová pasta |
20 g |
Slanina vepřová |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Prošpikujeme hovězí maso, osolíme, opepříme a opečeme na sádle.
- Maso vyjmeme, na tuku osmažíme dozlatova na jemno nakrájenou cibuli, opět vložíme maso, mírně podlijeme vývarem a necháme dusit.
- Maso vyjmeme, když je téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk a zaprášíme moukou, orestujeme.
- Přidáme sardelovou pastu, vše zalijeme vývarem a necháme dobře provařit.
- Nakonec omáčku přecedíme, vložíme do ní maso a znovu je zvolna dusíme doměkka.