Pizza s krevetami a chobotnicí
Ingredience
Ančovičky konzervované |
16 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chobotnice |
12 ks |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Mozzarella |
75 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pyré rajčatové |
2 polévková lžíce |
Sýr Parmezán |
75 g |
Těsto na pizzu |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety a chobotnice omyjeme, dobře osušíme, nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, ančovičky osušíme, nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, nakrájené krevety a chobotnice, za stálého míchání smažíme přibližně 3 minuty, až jsou krevety růžové a chobotnice zprůhlední.
- Těstovou pizzovou placku potřeme rajčatovým pyré, na ně dáme smažené krevety a chobotnice, nakrájené ančovičky, posypeme mozzarellou. Na plechu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů a pečeme 10 - 12 minut, dokud sýr nemá zlatavou barvu.
- Upečenou pizzu můžeme podle chuti ještě posypat strouhaným Parmezánem.