Pizza s krevetami a chobotnicí

Ingredience


Ančovičky konzervované 16 ks
Česnek 2 stroužek
Chobotnice 12 ks
Krevety tygří - loupané 400 g
Mozzarella 75 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pyré rajčatové 2 polévková lžíce
Sýr Parmezán 75 g
Těsto na pizzu 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety a chobotnice omyjeme, dobře osušíme, nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, ančovičky osušíme, nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, nakrájené krevety a chobotnice, za stálého míchání smažíme přibližně 3 minuty, až jsou krevety růžové a chobotnice zprůhlední.
  3. Těstovou pizzovou placku potřeme rajčatovým pyré, na ně dáme smažené krevety a chobotnice, nakrájené ančovičky, posypeme mozzarellou. Na plechu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů a pečeme 10 - 12 minut, dokud sýr nemá zlatavou barvu.
  4. Upečenou pizzu můžeme podle chuti ještě posypat strouhaným Parmezánem.