Brambory v lesklé košilce
Ingredience
Brambory |
0.5 kg |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr krémový |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Omyjeme brambory, osušíme je a vykrojíme do nich ze strany křížek.
- Předehřejeme troubu, připravíme si 6 čtverců alobalu, abychome do nich mohli jednotlivé brambory zabalit. Každý čtverec vymažeme olejem, brambory balíme odděleně do alobalu. Pečeme v ttroubě přibližně 45 minut.
- Do mísy vložíme kysanou smetanu, ocet, olej, měkký sýr, hořčici, sůl, pepř, pažitku, vše promícháme, aby byla pomazánka hladná a krémová.
- Oloupeme cibuli a vajíčka. Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme nahrubo, nakládanou okurku a cibuli na jemno, přidáme do pomazánky a promícháme.
- Upečené brambory zmáčkneme, aby praskl vyříznutý kříž. Odstřihneme vrchní část alobalu a potřeme pomazánkou.
- Ihned podáváme.