Brambory v lesklé košilce

Ingredience


Brambory 0.5 kg
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hořčice 1 kávová lžička
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 1 ks
Olej rostlinný 2 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr krémový 250 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 0.5 l
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme brambory, osušíme je a vykrojíme do nich ze strany křížek.
  2. Předehřejeme troubu, připravíme si 6 čtverců alobalu, abychome do nich mohli jednotlivé brambory zabalit. Každý čtverec vymažeme olejem, brambory balíme odděleně do alobalu. Pečeme v ttroubě přibližně 45 minut.
  3. Do mísy vložíme kysanou smetanu, ocet, olej, měkký sýr, hořčici, sůl, pepř, pažitku, vše promícháme, aby byla pomazánka hladná a krémová.
  4. Oloupeme cibuli a vajíčka. Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme nahrubo, nakládanou okurku a cibuli na jemno, přidáme do pomazánky a promícháme.
  5. Upečené brambory zmáčkneme, aby praskl vyříznutý kříž. Odstřihneme vrchní část alobalu a potřeme pomazánkou.
  6. Ihned podáváme.