Broskvový koláč s drobenkou

Ingredience


Cukr krupice 4 polévková lžíce
Kompot broskvový 1 kg
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Ořechy vlašské 100 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do větší zapékací mísy rozložíme půlky kompotovaných broskví rozkrojenou stranou nahoru, jemně je posypeme mletým zázvorem.
  2. Broskvovou šťávu z kompotu - přibližně 1 dl - vaříme v hrnku 5 minut, dokud se přibližně dvě třetiny neodpaří. Pak teplou šťávou zalijeme broskve v míse.
  3. Vlašské ořechy nasekáme a na pánvi rychle osmahneme. Ve velké míse smícháme mouku, osmahnuté ořechy, cukr a skořici, přidáme máslo a prsty směs mneme tak, aby se vytvořily malé hrudky. Touto drobenkou zasypeme broskve se šťávou.
  4. Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 20 - 25 minut, dokud koláč nemá zlatavou barvu.