Broskvový koláč s drobenkou
Ingredience
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Kompot broskvový |
1 kg |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do větší zapékací mísy rozložíme půlky kompotovaných broskví rozkrojenou stranou nahoru, jemně je posypeme mletým zázvorem.
- Broskvovou šťávu z kompotu - přibližně 1 dl - vaříme v hrnku 5 minut, dokud se přibližně dvě třetiny neodpaří. Pak teplou šťávou zalijeme broskve v míse.
- Vlašské ořechy nasekáme a na pánvi rychle osmahneme. Ve velké míse smícháme mouku, osmahnuté ořechy, cukr a skořici, přidáme máslo a prsty směs mneme tak, aby se vytvořily malé hrudky. Touto drobenkou zasypeme broskve se šťávou.
- Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 20 - 25 minut, dokud koláč nemá zlatavou barvu.