Zeleninová polévka s pohankou a kořenovou zeleninou

Ingredience


Brambory rané 4 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Kmín drcený 3 g
Petržel - nať 10 g
Pohanka 30 g
Polévkové koření 1 polévková lžíce
Sádlo syrové 1 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 l
Žampiony čerstvé 10 g
Zelenina kořenová 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvou petrželku propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme na jemno. Brambory, cibuli a kořenovou zeleninu oloupeme, pokrájíme nadrobno. Houby očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou, krájíme na stejné kousky jako zeleninu. Česnek oloupeme a utřeme.
  2. Brambory vaříme v osolené vodě téměř do měkka. Přidáme k nim připravenou kořenovou zeleninu a pohanku-lámanku. Polévku omastíme sádlem, přidáme rozetřený česnek, okořeníme polévkovým kořením a krátce povaříme.
  3. Do hotové polévky nasypeme nasekanou petrželku.