Drákulova rajčatová polévka
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Rajčata |
1.2 kg |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
8 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vroucí vodou spaříme rajčata, poté je polijeme studenou, oloupeme je, odřízneme vršky, odstraníme stopky a nakrájíme dužinu. Cibuli a stroužek česneku oloupeme a pokrájíme.
- Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme rozkrájenou cibuli, česnek a zaprášíme moukou. Mícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme zeleninovým vývarem a hrnec odstavíme ze sporáku. Mícháme, aby byla polévka bez žmolků, poté vrátíme zpět na sporák, přivedeme k varu, přidáme nasekaná rajčata, a pod pokličkou dovaříme 10 minut. Přidáme sůl, pepř, cukr a dáme na talíře.
- Ozdobíme smetanou a bazalkou.