Grilované broskve na sladkém toustu
Ingredience
Broskve |
4 ks |
Chléb toastový |
400 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Broskve omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek, vejce rozšleháme.
- Gril předehřejeme na střední teplotu, na rošt naskládáme půlky broskví rozkrojenou stranou nahoru. Pokapeme je medem a dáme na ně trochu másla. Broskve pečeme přibližně 5 minut, dokud nezměknou a nemají zlatavou barvu.
- V misce rozšlehaná vejce smícháme metlou s bílým vínem, cukrem, citronovou šťávou a skořicí. Touto směsí potřeme tousty.
- V pánvi rozehřejeme máslo a sladkou směsí potřené tousty smažíme 2 - 3 minuty z obou stran, aby měly křupavou kůrku. Na upečené tousty položíme grilované půlky broskví a teplé podáváme.