Grilované broskve na sladkém toustu

Ingredience


Broskve 4 ks
Chléb toastový 400 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Skořice mletá 1 špetka
Víno bílé 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Broskve omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek, vejce rozšleháme.
  2. Gril předehřejeme na střední teplotu, na rošt naskládáme půlky broskví rozkrojenou stranou nahoru. Pokapeme je medem a dáme na ně trochu másla. Broskve pečeme přibližně 5 minut, dokud nezměknou a nemají zlatavou barvu.
  3. V misce rozšlehaná vejce smícháme metlou s bílým vínem, cukrem, citronovou šťávou a skořicí. Touto směsí potřeme tousty.
  4. V pánvi rozehřejeme máslo a sladkou směsí potřené tousty smažíme 2 - 3 minuty z obou stran, aby měly křupavou kůrku. Na upečené tousty položíme grilované půlky broskví a teplé podáváme.