Hnědá omáčka se zeleninou a vínem

Ingredience


Celer bulvový 60 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 100 g
Petržel kořen 100 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Víno červené 3 polévková lžíce
Hovězí vývar základní 300 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Protlak rajčatový 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme.
  2. Z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, do které vmícháme rajčatový protlak, zašleháme vývar a pod poklicí dusíme. Cibuli zpěníme na másle, přimícháme zeleninu, orestujeme do zlatova. Poté vmícháme k omáčce, osolíme, přilijeme víno, promícháme a na mírném ohni za častého míchání vaříme zhruba 40 minut, nakonec prolisujeme.