Hnědá omáčka se zeleninou a vínem
Ingredience
Celer bulvový |
60 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Petržel kořen |
100 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Víno červené |
3 polévková lžíce |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Protlak rajčatový |
40 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme.
- Z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, do které vmícháme rajčatový protlak, zašleháme vývar a pod poklicí dusíme. Cibuli zpěníme na másle, přimícháme zeleninu, orestujeme do zlatova. Poté vmícháme k omáčce, osolíme, přilijeme víno, promícháme a na mírném ohni za častého míchání vaříme zhruba 40 minut, nakonec prolisujeme.