Paella toreadorská

Ingredience


Cibule 1 ks
Mrkev kořen 4 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 2 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pórek 1 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rýže dlouhozrnná 2 dl
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 6 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky, mrkve oškrábeme, pokrájíme na kostky. Rozpůlíme papriky, odstraníme semínka a krájíme na proužky.
  2. Z pórku odstraníme zelený vršek i dolní část, rozkrojíme na polovinu, opláchneme vodou. Poté rozkrájíme na jemné proužky.
  3. Rozehřejeme ve woku olej, přidáme cibuli, osmahneme, přidáme rýži, rajčatový protlak, zeleninu a promícháme. Osolíme, přsypeme oregano, zalijeme vodou a pod pokličkou necháme vařit 25 minut.
  4. Poté podáváme.