Bramborové karbanátky
Ingredience
Brambory vařené |
0.5 kg |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej stolní |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Soda jedlá |
1 špetka |
Strouhanka |
81.5 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vařené brambory - mohou být i včerejší - rozšťoucháme, osolíme, opepříme, přidáme mouku a špetku sody.
- Přidáme mléko, dle potřeby vodu, aby vzniklo hustší těsto na karbanátky, které v ruce vytvoříme a obalíme ve strouhance.
- Na rozehřátém oleji je osmažíme a podáváme.