Cibulová omáčka s vínem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 350 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Ocet vinný 1.5 polévková lžíce
Pepř černý celý 2 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Víno bílé 60 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Protlak rajčatový 30 g
Víno červené 40 ml
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle na mírném plameni smažíme alespoň 10 minut za častého míchání. Poté vmícháme pepř, bobkový list, ocet a víno. Dusíme, až se množství tekutiny zredukuje.
  2. Mezitím z másla a mouky usmažíme tmavší jíšku, vmícháme rajčatový protlak, zředíme zeleninovým vývarem, vínem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme zhruba 10 minut. Následně propasírujeme do cibule, osolíme a osladíme, přibližně 5 minut povaříme.