Cibulová omáčka s vínem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
350 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Ocet vinný |
1.5 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
2 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Víno bílé |
60 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Protlak rajčatový |
30 g |
Víno červené |
40 ml |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle na mírném plameni smažíme alespoň 10 minut za častého míchání. Poté vmícháme pepř, bobkový list, ocet a víno. Dusíme, až se množství tekutiny zredukuje.
- Mezitím z másla a mouky usmažíme tmavší jíšku, vmícháme rajčatový protlak, zředíme zeleninovým vývarem, vínem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme zhruba 10 minut. Následně propasírujeme do cibule, osolíme a osladíme, přibližně 5 minut povaříme.