Smetanová omáčka s koprem
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kopr sterilovaný |
150 g |
Mouka pšeničná hrubá |
25 g |
Ocet kvasný lihový |
0.75 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
500 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve smetaně rozšleháme mouku, cukr, sůl a na mírném plameni povaříme zhruba 10 minut. Poté přimícháme nakládaný kopr i s nálevem, vaříme dalších 5 minut, do omáčky zašleháme ocet, kysanou smetanu s rozšlehanými žloutky a už jen prohřejeme, aby se žloutky nesrazily.