Bramborák se sójovou moukou a kysaným zelím
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mléko sójové |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná celozrnná |
1 polévková lžíce |
Mouka sójová plnotučná |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Solamyl |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelí kysané |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy a vymačkáme. Přilijeme sójové mléko, přidáme sójovou mouku, škrobovou moučku, sůl, pepř, prolisovaný česnek a majoránku. Vše promícháme a podle potřeby zahustíme trochou celozrnné mouky.
- Kysané zelí vymačkáme, překrájíme a přidáme do bramborové směsi.
- Z těsta smažíme na teflonové pánvi bramboráky po obou stranách dozlatova.