Vepřová játra na pomerančích
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Játra vepřová |
1 kg |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Pomeranče dobře omyjeme a i se slupkou rozkrájíme na 5 mm silná kolečka. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme.
- V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme nakrájenou cibuli a játra, která jsme mírně opepřili. Vše krátce orestujeme, aby se játra tzv. zatáhla.
- Pekáček nebo zapékací mísu vytřeme olejem, na dno položíme plátky pomerančů, na ně orestovaná játra a zalijeme výpekem z pánve.
- Pekáček vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 15 - 20 minut.
- Podáváme s hranolky, plátkem pomeranče a šťávou z pekáčku.