Vepřová játra na pomerančích

Ingredience


Cibule 1 ks
Játra vepřová 1 kg
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 3 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Pomeranče dobře omyjeme a i se slupkou rozkrájíme na 5 mm silná kolečka. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme.
  2. V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme nakrájenou cibuli a játra, která jsme mírně opepřili. Vše krátce orestujeme, aby se játra tzv. zatáhla.
  3. Pekáček nebo zapékací mísu vytřeme olejem, na dno položíme plátky pomerančů, na ně orestovaná játra a zalijeme výpekem z pánve.
  4. Pekáček vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 15 - 20 minut.
  5. Podáváme s hranolky, plátkem pomeranče a šťávou z pekáčku.