Těstoviny se žampiony, rajčaty a feferonkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny konzumní |
500 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Žampiony čerstvé |
350 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, omyté žampiony rozkrájíme na plátky, rajčata na malé kousky, oloupaný česnek prolisujeme, feferonku jemně nasekáme.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, žampiony, prolisovaný česnek, kousky rajčat a feferonku, vše podle chuti osolíme, opepříme. Restujeme 3 - 5 minut.
- Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme okapat a přidáme do pánve, vše dobře promícháme.
- Podáváme posypané jemně nasekanou pažitkou.