Těstoviny se žampiony, rajčaty a feferonkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Feferony 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Těstoviny konzumní 500 g
Voda pitná 1.5 l
Žampiony čerstvé 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, omyté žampiony rozkrájíme na plátky, rajčata na malé kousky, oloupaný česnek prolisujeme, feferonku jemně nasekáme.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, žampiony, prolisovaný česnek, kousky rajčat a feferonku, vše podle chuti osolíme, opepříme. Restujeme 3 - 5 minut.
  3. Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme okapat a přidáme do pánve, vše dobře promícháme.
  4. Podáváme posypané jemně nasekanou pažitkou.