Grilované asijské krevety
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Krevety tygří - loupané |
800 g |
Máta |
20 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová tráva |
3 g |
Cukr třtinový |
20 g |
Olej olivový |
80 ml |
Omáčka rybí |
40 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
6 g |
Zázvor mletý |
10 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V keramické míse smícháme olej, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku, nasekanou citronovou trávu, rybí omáčku, třtinový cukr, pepř a sůl. Přidáme krevety a důkladně promísíme, aby se obalily marinádou. Necháme 30 minut uležet.
- Marinované krevety napícháme na špízové jehly nebo špejle a grilujeme 6 minut za častého otáčení. Zbylou marinádu přelijeme na pánev a povaříme 2 minuty. Hotové krevety podáváme na talíři s nasekaným koriandrem, mátou, bazalkou a chilli papričkou, přelité horkou marinádou.