Grilované asijské krevety

Ingredience


Bazalka 20 g
Chilli paprička 1 ks
Koriandr čerstvý 20 g
Krevety tygří - loupané 800 g
Máta 20 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citronová tráva 3 g
Cukr třtinový 20 g
Olej olivový 80 ml
Omáčka rybí 40 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 6 g
Zázvor mletý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V keramické míse smícháme olej, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku, nasekanou citronovou trávu, rybí omáčku, třtinový cukr, pepř a sůl. Přidáme krevety a důkladně promísíme, aby se obalily marinádou. Necháme 30 minut uležet.
  2. Marinované krevety napícháme na špízové jehly nebo špejle a grilujeme 6 minut za častého otáčení. Zbylou marinádu přelijeme na pánev a povaříme 2 minuty. Hotové krevety podáváme na talíři s nasekaným koriandrem, mátou, bazalkou a chilli papričkou, přelité horkou marinádou.