Hovězí játra na slanině
Ingredience
Cibule |
180 g |
Játra hovězí |
600 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
40 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a opláchnutá játra zbavíme blan a nakrájíme na drobné plátky.
- Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na sádle a částečně rozpuštěné slanině (nakrájené na kostičky) dozlatova.
- Přidáme játra, krátce opečeme, ochutíme pepřem a kmínem, krátce promícháme a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou doměkka.
- Hotová játra nesolíme, až nakonec se osolí šťáva.