Hovězí játra na slanině

Ingredience


Cibule 180 g
Játra hovězí 600 g
Kmín celý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 40 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a opláchnutá játra zbavíme blan a nakrájíme na drobné plátky.
  2. Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na sádle a částečně rozpuštěné slanině (nakrájené na kostičky) dozlatova.
  3. Přidáme játra, krátce opečeme, ochutíme pepřem a kmínem, krátce promícháme a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou doměkka.
  4. Hotová játra nesolíme, až nakonec se osolí šťáva.