Řeřichový salát s hruškou

Ingredience


Hořčice francouzská 1 polévková lžíce
Hrušky 2 ks
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Ocet jablečný 3 polévková lžíce
Olej sezamový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Řeřicha 1 kg
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řeřichu omyjeme, očistíme a nahrubo nasekáme. Hrušky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky, které zakápneme limetkovou šťávou.
  2. V menší misce smícháme olej, francouzskou hořčici, ocet, sůl, pepř a vymícháme zálivku.
  3. Ve velké míse smícháme řeřichu, plátky hrušek a zalijeme zálivkou. Servírujeme na připravené talíře a podáváme.