Řeřichový salát s hruškou
Ingredience
Hořčice francouzská |
1 polévková lžíce |
Hrušky |
2 ks |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Ocet jablečný |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řeřicha |
1 kg |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řeřichu omyjeme, očistíme a nahrubo nasekáme. Hrušky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky, které zakápneme limetkovou šťávou.
- V menší misce smícháme olej, francouzskou hořčici, ocet, sůl, pepř a vymícháme zálivku.
- Ve velké míse smícháme řeřichu, plátky hrušek a zalijeme zálivkou. Servírujeme na připravené talíře a podáváme.