Řepný salát s jogurtem
Ingredience
Červená řepa |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Jogurt bílý |
250 g |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát ledový |
0.5 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Červenou řepu omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vaříme asi 45 minut, dokud není měkká. Pak ji necháme vychladnout a nakrájíme na slabé plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. V menší misce smícháme limetkovou šťávu s vinným octem, olejem, solí a pepřem.
- Ledový salát omyjeme, očistíme a natrháme na větší kousky. Plátky řepy vložíme do salátové mísy, přidáme jarní cibulku, najemno nasekanou pažitku, kousky ledového salátu a zalijeme zhotovenou zálivkou.
- Salát servírujeme na připravené talíře a zdobíme 1 lžící bílého jogurtu.