Řepný salát s jogurtem

Ingredience


Červená řepa 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Jogurt bílý 250 g
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát ledový 0.5 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vaříme asi 45 minut, dokud není měkká. Pak ji necháme vychladnout a nakrájíme na slabé plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. V menší misce smícháme limetkovou šťávu s vinným octem, olejem, solí a pepřem.
  2. Ledový salát omyjeme, očistíme a natrháme na větší kousky. Plátky řepy vložíme do salátové mísy, přidáme jarní cibulku, najemno nasekanou pažitku, kousky ledového salátu a zalijeme zhotovenou zálivkou.
  3. Salát servírujeme na připravené talíře a zdobíme 1 lžící bílého jogurtu.