Okurky v těstíčku s rajskou omáčkou
Ingredience
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Okurky |
600 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Vejce slepičí |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Protlak rajčatový |
60 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- V míse rozšleháme vejce s mlékem, moukou a solí do hladkého těstíčka. Středně velké okurky nakládačky očistíme a oloupeme. Rajčatovou omáčku připravíme tak, že na másle lehce 3 minuty smažíme rajčatový protlak, poté do něj zašleháme hovězí vývar a 3 minuty povaříme.
- Oloupané okurky namáčíme v připraveném těstíčku a ze všech stran smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s rajčatovou omáčkou.