Okurky v těstíčku s rajskou omáčkou

Ingredience


Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká 50 g
Okurky 600 g
Olej rostlinný 80 ml
Vejce slepičí 1 ks
Hovězí vývar základní 200 ml
Máslo čerstvé 40 g
Protlak rajčatový 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse rozšleháme vejce s mlékem, moukou a solí do hladkého těstíčka. Středně velké okurky nakládačky očistíme a oloupeme. Rajčatovou omáčku připravíme tak, že na másle lehce 3 minuty smažíme rajčatový protlak, poté do něj zašleháme hovězí vývar a 3 minuty povaříme.
  2. Oloupané okurky namáčíme v připraveném těstíčku a ze všech stran smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s rajčatovou omáčkou.