Pečená treska s hruškou a křenem
Ingredience
Hrušky |
1 ks |
Křen nakládaný |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
1 kg |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno naskládáme filety tresky.
- V misce smícháme sůl, pepř, tymián a polovinu směsi nasypeme na tresku a pomažeme ji polovinou křenu. Vše potřeme polovinou másla.
- Navrch natřeme polovinu zakysané smetany a poklademe plátky hrušky. Tento postup ještě opakujeme s jednou vrstvou. Potom mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Vše pečeme asi 30 minut. Poté alobal sejmeme a necháme ještě 15 minut dopéct.
- Po upečení ihned servírujeme na připravené talíře a podáváme.