Pečená treska s hruškou a křenem

Ingredience


Hrušky 1 ks
Křen nakládaný 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 1 kg
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno naskládáme filety tresky.
  2. V misce smícháme sůl, pepř, tymián a polovinu směsi nasypeme na tresku a pomažeme ji polovinou křenu. Vše potřeme polovinou másla.
  3. Navrch natřeme polovinu zakysané smetany a poklademe plátky hrušky. Tento postup ještě opakujeme s jednou vrstvou. Potom mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Vše pečeme asi 30 minut. Poté alobal sejmeme a necháme ještě 15 minut dopéct.
  4. Po upečení ihned servírujeme na připravené talíře a podáváme.