Hrozinkový pudink
Ingredience
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Mandle mleté |
50 g |
Mléko plnotučné |
125 ml |
Rum |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vlažného mléka namočíme strouhanku, přidáme žloutek, mleté mandle, vanilkový cukr, rum, kypřicí prášek a omyté, jemně nasekané hrozinky. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílku.
- Těsto vložíme do máslem vymazané a krupičkou vysypané pudinkové formy.
- Formu postavíme do vroucí vodní lázně a pudink vaříme 30-40 minut.