Špenát dušený s česnekem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
50 g |
Olej olivový |
5 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Podravka s bylinkami ochucovadlo |
4 g |
Špenátový protlak mražený |
300 g |
Sůl |
4 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Špenátový protlak necháme částečně rozmrazit, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- V rendlíku rozehřejeme trošku oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme špenátový protlak, zakryjeme pokličkou a dusíme aspoň 10 minut. Rendlík odkryjeme, přidáme česnek, osolíme, opepříme, ochutíme Podravkou, promícháme a dodusíme. Rendlík už nezakrýváme, aby se tekutina částečně odpařila a špenát nebyl příliš řídký.