Špenát dušený s česnekem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 50 g
Olej olivový 5 g
Pepř černý mletý 2 g
Podravka s bylinkami ochucovadlo 4 g
Špenátový protlak mražený 300 g
Sůl 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenátový protlak necháme částečně rozmrazit, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. V rendlíku rozehřejeme trošku oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme špenátový protlak, zakryjeme pokličkou a dusíme aspoň 10 minut. Rendlík odkryjeme, přidáme česnek, osolíme, opepříme, ochutíme Podravkou, promícháme a dodusíme. Rendlík už nezakrýváme, aby se tekutina částečně odpařila a špenát nebyl příliš řídký.