Kedlubnové zelí na víně
Ingredience
Cibule |
40 g |
Cukr moučkový |
5 g |
Kedlubna |
300 g |
Ocet vinný |
4 ml |
Olej olivový |
5 g |
Sůl |
4 g |
Víno bílé |
25 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, kedlubny očistíme, oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo.
- V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme kedlubnu, podlijeme vínem, troškou vody a dusíme, dokud se tekutina úplně neodpaří. Nyní zakápneme octem, ochutíme solí, cukrem, prohřejeme a odstavíme.
- Podáváme jako teplou přílohu.