Marocká kořenící pasta
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
10 ml |
Kmín drcený |
5 g |
Koriandr čerstvý |
50 g |
Ocet bílý vinný |
10 ml |
Olej olivový extra panenský |
130 ml |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř cayenský |
3 g |
Petržel - nať |
80 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mixéru vložíme nahrubo nasekaný koriandr, petržel i s natí a stroužky česneku. Zalijeme vinným octem, citronovou šťávou a přisypeme koření a vše umixujeme dohladka. Mixér necháme v chodu a pozvolna přiléváme olej, až se vytvoří hustá pasta. Použijeme ji na přípravu pokrmů nebo vložíme do uzavíratelné nádoby a do lednice, kde nám vydrží několik dní.